Första spadtaget för nytt trygghetsboende i Höör

Fem personer tar första spadtaget till trygghetsboendet Bangårdsterrassen.
Fem personer tar första spadtaget till trygghetsboendet Bangårdsterrassen. Från vänster Birgitta och Torsten Hall, boenderepresentanter, Johan Svahnberg, kommunstyrelsens ordförande, Ulrika Nyström, regionchef Riksbyggen och Thomas Ellkvist, vd MVB Syd AB.

Idag togs det första spadtaget för ett nytt trygghetsboende i Höör. Äntligen börjar byggandet av 33 lägenheter som kommer att ingå i en ny kooperativ hyresgästförening i Höör. Här kommer den äldre delen av befolkningen att kunna umgås, äta tillsammans med sina grannar, basta, använda hobbyrum för att skapa samt använda utekök, boulebana och gårdens odlingslådor utomhus.

– Höör befinner sig i en stark tillväxtfas och vi räknar med 200 nya bostäder de kommande åren. Trygga hem Höör bidrar med en mångfald bland boendeformerna när det är inriktat till personer över 65 år, säger Johan Svahnberg, kommunalråd, kommunstyrelsens ordförande i Höörs kommun och ordförande i Bangårdsterassen Trygga hem i Höör.

Ett nytt sätt att bo och leva

Bangårdsterrassen i Höör är ett trygghetsboende. Huset är utformat för en större gemenskap och chansen är stor att hyresgästerna hittar nya vänner bland grannarna. För att få flytta in i den kooperativa hyresrätten med extra allt på Västra stationsområdet ska du ha fyllt 65 år. Lägenheterna ligger mitt i Höör, nära tågstationen och med grönskan runt hörnet, med bara fem minuters promenad från Tjurasjö.

Förutom lägenheterna kommer det att finnas flera gemensamma rum, ett allrum med gott om sittplatser för dem som vill äta tillsammans, hobbyrum, spa med bastu och en gästlägenhet som kan bokas av besökare.

Kooperativ hyresrätt

Att bo i en kooperativ hyresrätt har flera fördelar. Du får en tillgänglig och bekväm lägenhet utan att behöva satsa något eget kapital. Medlemsavgiften till föreningen är inte mer än 100 kronor. Genom medlemskapet i den kooperativa hyresrättsföreningen ges de boende inflytande över sitt eget boende.

Det är många som har visat intresse för de nya lägenheterna – 28 av 33 lägenheterna har redan fått hyresgäster. De flesta lägenheterna är tvåor och några treor. Det är kooperativa hyresrättsföreningen Bangårdsterassen Trygga hem Höör som har gett Riksbyggen uppdraget att bygga det nya trygghetsboendet.

Den första spadtaget togs igår, den 3 november av av Johan Svahnberg (M), kommunalråd i Höörs kommun och ordförande i kooperativa hyresrättsföreningen Bangårdsterassen Trygga hem, Ulrika Nyström, regionchef Riksbyggen, Thomas Ellkvist, vd, MVB Syd AB samt Birgitta och Torsten Hall, representanter för de boende. Inflyttning är planerad till juni 2022.

Två personer representerade de boende vid första spadtaget för trygghetsboendet Bangårdsterrassen i Höör
Birgitta och Torsten Hall representerade de boende vid första spadtaget för trygghetsboendet Bangårdsterrassen i Höör.

Nyhet

Gå till nyhetsrum