Maglehill – Etapp 1, Entrén

Bosätt dig i en småstad

I stadsdelen Höör väster bor man nära till stationen, centrala Höör med dess serviceutbud och den inbjudande gröna naturen finns runt hörnet så som bland annat friluftsområdet Frostavallen.

Skola, förskola och särskilt boende för äldre (SÄBO)

Den första etappen av byggandet på Maglehill heter just etapp 1, entrén och just nu byggs ett  särskilt boende med 60 lägenheter. Arbetet drog igång i starten av 2022 och preliminärt är det inflyttning i början av 2024.

Arbetet med områdets förskola och grundskola är även det i full gång. Skolan har inflyttning 2024 och kommer ha plats för 500 elever (F-6).  idrottshall, idrottsplats, matsal och storkök. Förskolan har plats för uppemot 200 barn i åldrarna 1-5 år och kommer att ha 9 avdelningar och nattverksamhet.

Infrastrukturen för resten av etappen är också mer eller mindre klar.

Följ arbetet på Höörs kommunala fastighetsbolags webbplats.

Bostäder

Bostäder inom etapp 1, entrén finns planerade öster om den kommunala servicen och de nya kvarteren heter Rödbetan och Palsternackan.

Bygglovet för Rödbetan 1 är beviljat och kommer att bli en bostadsrättsförening med 45 lägenheter i tre hus. Målet är inflyttning våren 2024. Det är Förstaden AB som säljer lägenheterna och de hälsar dig välkommen att kontakta dem om du är intresserad av att hitta ditt nya hem i Skånes hjärta.

Förstaden AB kommer också att bygga två flerbostadshus för 35 hyreslägenheter i området.